Historie

Hijsen en heien: hoe het begon

De geschiedenis van Boer b.v. gaat terug tot 1937. In dat jaar begon dhr. J.A. Boer Sr. met loonwerk: grasmaaien en graskuilen, sloten uitbaggeren en hooi persen. Zijn drie zoons groeiden op in het bedrijf. Een eerste graafkraan werd al snel gevolgd door een tot heikraan omgebouwde hijskraan. Daarna ging het snel. Nu heeft Boer b.v. een wagenpark van ruim 80 voertuigen, waaronder hoogwerkers, hijskranen en heistellingen.

In de vroege jaren zocht het bedrijf al voortdurend naar verbetering van het materieel. Verschillende graafkraan-onderwagens werden omgebouwd tot heistellingen met diesel- en valblokken. De eerste ruwterreinkranen waren 25-tonners. In de jaren 90 groeide de vraag naar hijswerk enorm. Stapsgewijs groeide het tonnage van de aangeschafte kranen. Nu beschikt Boer b.v. over 45 t/m 400 tons kranen. Bovendien heeft Boer b.v. rupskranen met opbouwgiek en snelbouwtorenkranen van 30 tot 60 meter in ons wagenpark.

Innovatieve heistellingen

Boer b.v. maakt ook grote stappen naar milieuvriendelijk heien. Alle stellingen met dieselblokken zijn vervangen door hydraulische heistellingen. Bovendien zijn de machines steeds makkelijker inzetbaar. Zo heeft Boer b.v. miniheistellingen. Die zijn klein genoeg om via een woonhuis op de bouwplek te worden geplaatst. Daar worden vervolgens stalenbuispalen gebruikt. Die leveren aanzienlijk minder trillingen op; wel zo prettig in de bebouwde omgeving.

Johannes Albert Boer

Wat J.A Boer eens in 1937 is begonnen, is nu een groot innovatief bedrijf geworden. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Een begrip op het gebied van kraanverhuur en heiwerken.

Kiekjes uit de oude doos

Vroeger, toen mannen van staal waren en boten van hout…