Afgelopen weken mochten we een mooi project uitvoeren op Schiphol Oost, bij het KLM trainingscentrum moest een nieuwe simulator geplaatst worden. Een mooie uitdagende klus vanwege de beperkte ruimte!

Het frame (8,5t ton) en de hydraulische cilinders zijn geplaatst met behulp van de Liebherr LTC1050-3.1, dit omdat de LTC de ideale kraan is voor het schuiven met last.

We hebben met een 90 tons en 100 tons telekraan de simulator van 30 ton van een schip af gelost, en bij het KLM trainingscentrum weer van de dieplader gelost, waarna de transporteur de simulator naar binnen gerold heeft.

Een dag later was het de beurt aan de kranen om het pand te betreden en goed te positioneren voor het hijsen van de simulator. Lastig karwei, vanwege de weinige ruimte. Na het opstellen en het heel kort inpikken van het hijsmateriaal (vanwege de zeer beperkte hoogte tussen simulator en plafond) kon worden begonnen met het hijsen. Na een aantal uur stond de simulator op z’n vaste plek!

De laatste dag was het weer de beurt aan de LTC compactkraan om aan de achterzijde van de simulator bordessen op te hangen.